BIO


Eus Roovers (Oosterhout, 1968) kwam tijdens zijn geboorte ter wereld. Veel weet Eus er niet meer van, hij was toen nog maar klein.

Na de basisschool haalde hij in 7 jaar zijn havodiploma. Daarna volgde Eus een afgebroken heao-opleiding, waar hij heeft leren uitslapen en kaarten in de kantine.

Nadat hij als kantoormedewerker jarenlang op zijn kont had gezeten en uit het raam had gekeken, besloot Eus iets te gaan doen met zijn luiheid. In 2005 begon hij te schrijven.

Ruim 12 jaar had Eus nodig om erachter te komen dat hij nou niet bepaald overloopt van schrijftalent. Toch schrijft hij nog steeds. Ook leest hij - met wisselend succes - voor uit eigen werk.

Maar het grootste deel van zijn tijd maakt Eus kunstwerken die hij dan voor veel geld probeert te verkopen. Momenteel staat de teller op... VIERENTWINTIG (zegge: 24) verkochte werken. #hoera

Zijn oeuvre omvat best wel lelijke tekeningen, meestal met tekst.

Begin dit jaar had Eus zelfs een heuse expositie. Veertien van zijn tekeningen hingen toen aan de muren van Café De Bommel, Halstraat 1 in Breda. Ging dat zien!