BIO
BOEKEN
DADAEUSME
OPTREDENS
IN DE MEDIA
CONTACT

BIO


Eus Roovers kwam op 21 juni 1968 in Oosterhout ter wereld. Volgens kenners was Eus de mooiste en liefste baby ooit geboren. (Dit is nooit officieel bevestigd.)

Na de basisschool haalde hij in 7 jaar zijn havo-diploma. Zeer knap, aangezien de meeste van zijn medescholieren het maar 5 jaar volhielden. Daarna volgde Eus een tijdje een heao-studie, waar hij heeft leren uitslapen en eenentwintigen.

Nadat hij als kantoormedewerker jarenlang op zijn kont had gezeten en uit het raam had gekeken, vond Eus het tijd iets nuttigs te gaan doen. In 2005 begon hij als schrijver.

Ruim 11 jaar had Eus nodig om erachter te komen dat hij geen talent bezat. Maar hij was inmiddels al zo beroemd (ahum) en populair (kuch) geworden, dat hij niet meer kon stoppen. Eus schrijft dus nog steeds. Ook leest hij - met wisselend succes - voor uit eigen werk.

In de winter van 2016 verzon Eus het ‘dadaeusme’; een nieuwe kunststroming die ook wel bekendstaat als 'Kwajongenskunst', 'kunst met een hele kleine k' en 'Kunst zoals kunst niet bedoeld is'.

In zijn hoofd én in een tochtig schuurtje in Raamsdonk bedenkt en maakt Eus de meest uiteenlopende dingen: collages, foto's, tekeningen, schilderijen, sculpturen en nog veel meer.

Aan een overzichtstenstoonstelling wordt momenteel hard gewerkt.

Het allereerste dadaeustische project van Eus is Uitgeverij Blanco; bijzondere boeken, speciaal voor luie lezers.