BIO


Eus Roovers (Oosterhout, 1968) kwam tijdens zijn geboorte ter wereld. Veel weet Eus er niet meer van, hij was toen nog maar klein.

Na de basisschool haalde hij in 7 jaar zijn havodiploma. Daarna volgde Eus een afgebroken heao-opleiding, waar hij heeft leren uitslapen en kaarten in de kantine.

Nadat hij als kantoormedewerker jarenlang op zijn kont had gezeten en uit het raam had gekeken, besloot Eus iets te gaan doen met zijn luiheid. In 2005 begon hij te schrijven.

Ruim 11 jaar had Eus nodig om erachter te komen dat hij nou niet bepaald overloopt van schrijftalent. Maar naar eigen zeggen is hij inmiddels zo populair (haha), dat hij niet meer kan stoppen. Eus schrijft dus nog steeds. Ook leest hij - met wisselend succes - voor uit eigen werk.

Verder maakt Eus kunstwerken die hij ooit voor belachelijk veel geld hoopt te verkopen. Momenteel staat de teller op... 1 verkochte werken.

Zijn oeuvre omvat tekeningen, collages, foto's, schilderijen, composities, sculpturen, objecten en readymades. Aan een overzichtstentoonstelling wordt momenteel hard gewerkt.

Een recent kunstproject waarmee Eus geen enkele faam verwierf, is Uitgeverij Blanco; 10 nietszeggende boeken, speciaal voor luie lezers.